УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ '05.

 

АНДРЕЈ ЈОВОВИЋ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКА ОЗНАКА КВАЛИТЕТА

ОШ ''Радоје Домановић'' из Ниша је додељена Европска ознака квалитета за изузетност рада у оквиру пројекта Наде Донков, наставнице француског језика ''The Big Surprise! European Day of Languages 2018!''.

То значи да су наш рад, рад наших ученика и школе признати на највишем европском нивоу. Из тог разлога смо добили сертификат који можемо да поставимо на веб страницу и изложимо на видном месту у нашој школи. Такође, наш пројекат ће бити изложен у посебном простору европског портала на www.etwinning.net.

 

 

 

 

 

 

 

НАГРАДА ''11. ЈАНУАР''

НАЈЗНАЧАЈНИЈА НАГРАДА ГРАДА НИША

 

 

 

Награда „11. јануар“, која је симболично везана за Дан ослобођења, највише је признање Града Ниша које се додељује за изузетна достигнућа која чине допринос афирмацији града у привредним, друштвеним и другим секторима значајним за Град Ниш.

 

 

Ове године награда ''11. јануар'' додељена је ОШ ''Радоје Домановић''. Ово је треће велико признање за нашу школу за само годину дана. Поносни смо добитници Светосвске награде као и Ордена Светог Цара Константина.

 

Поводом ослобођења града, важног историјског догађаја за Град Ниш 11. јануара, у Светосавском дому одржана је свечана седница Скупштине Града на којој су уручене награде лауреатима.

 

 

Међу колективима, најпрестижније признање Града уручено је Академском фолклорном ансамблу ОРО – Студентског културног центра, Основној школи „Радоје Домановић“ и Националној служби за запошљавање – Филијала Ниш.

Од појединаца, награду су добили: проф. др Радослав Бубањ, дугогодишњи универзитетски професор и донедавни ректор Универзитета у Нишу и Селомир Марковић, вишедеценијски домаћин споменика на Чегру.

 

 

За награду 11. јануар, ове године укупно је било 26 предложених кандидата, од тога 10 колектива и 16 појединаца. Одлуку да награду добију три колектива и два појединца донела је Kомисије за награде Града Ниша, коју су чинили градоначелник, председник Скупштине Града, као и представници Универзитета, Војске и Цркве.

 

 

 

 

 

ОРДЕН СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА

ОРДЕН СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

На Видовданској академији одржаној  28.6.2018. године у Светосавском дому у Нишу Владика нишки господин Арсеније уручио је директорки школе Душици Тричковић  Орден Светог Цара Константина, који је Свети архијерејски синод Српске православне цркве доделио нашој школи.
Орден је додељен у знак признања за велики труд на васпитању и образовању деце у духу правих хришћанских вредности, а поводом јубилеја 115 година непрекидног рада.
Награђена је и наша ученица генерације, Тијана Предић.
Цео колектив школе налазио су у публици и са поносом пратио церемонију доделе награда.
Поред наше школе Орденом Светог Цара Константина ове године награђени су и генерал-потпуковник Милосав Симовић и Звезда Дејановић, учитељица у пензији.

 

 

 

 

 

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ,

НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја доделило је 27. јануара 2018. године традиционалне Светосавске награде за допринос образовању.


На част и понос целог колектива наша школа добитник је овог престижног  признања због отворености, иновативности, посвећивања велике пажње постизању највиших образовних постигнућа ученика, због манифестација које организујемо и по којима се истичемо у својој средини, због пројеката у којима учествујемо и кроз које унапређујемо наш рад .


Министар просвете Младен Шарчевић на академији одржаној у Народном позоришту у Београду уручио је награду директорки школе Душици Тричковић.