ДАН ДЕТЕТА 2021.

 

31. МАЈ 2021.

 

Срећа је када смо заједно. Светски дан деце је наш празник свакога дана.

Дан детета и промоција књига "Kућица чаролијица" и "Породичне бајке"
Предшколска група Александре Глигоријевић данас је представила две књиге: "Kућица чаролијица" и "Породичне бајке". Kњиге су резултат њиховог вредног рада, њихове креативности, амбициозности и одличне сарадње школе и родитеља. Kвалитет и оригиналност њиховог стваралаштва препознали су и други, па су на конкурсу Библиотеке "Рака Драинац" освојили прво место за књигу "Kућица чаролијица". Своје умеће показали су и приредбом поводом Дана детета.

Предшколци васпитачице Иване Миладиновић припремили су приредбу поводом Дана детета. Показали су да су вредни и креативни и шта су све током године научили.

 

 

 

 

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН РОМА 2021.

 

22. АПРИЛ 2021.

 

 

 

 

 

 

СВЕТСКИ ДАН ВОДА 2021.

 

22. МАРТ 2021.

 

Светски дан вода обележава се 22.марта како би се подигла свест о виталном значају воде за очување људског здравља, безбедности и одржавање екосистема планете. Kако глобална популација расте, тако расте и потражња за водом, која на многим местима исцрпљује природне ресурсе. Екстремни временски услови чине воду оскуднијом, непредвидљивом и загађеном. Зато су ученици одељења 7/4 са наставницом географије Јасмином Павловић обележили овај значајан датум онлајн, преко гоогле учионице. Писали су поруке у стиховима о важности воде, цртали и дали савете како штедети воду.

 

 

 

 

 

СВЕТСКИ ДАН ПРИЧАЊА БАЈКИ

 

26. ФЕБРУАР 2021.

 

Ове године одлучили смо да обележимо Светски дан причања бајки јер како је Гроздана Олујић рекла: "Бајка дарује детету нешто највеће што се живом створу може дати, дарује му поверење у самог себе, златне кључеве наде и поруку да ништа није изгубљено, нити за сва времена". Обележили смо га изложбом одељењских бајки, али и маскенбалом предшколаца који су се маскирали у омиљене ликове из бајки.Школска библиотека је почетком месеца расписала конкурс за најбољу бајку, коју је требало да пише и илуструје цело одељење удруженим снагама.
Били сте јако вредни, маштовити и оригинални, ваше књиге бајки и постери су невероватни. Порука жирија (Наталија Миленковић и Ана Станковић Михаиловић):
"Драги ученици, мали и велики креативци показали сте колико је машта важан и свакодневни део живота свих вас и хвала вам што сте нас бар на тренутак вратили у шарени, најдивнији свет детињства. Били сте подједнако успешни и показали колико сте уживали у стварању својих бајки и успели да пренесете поруку да треба живети своју бајку!"

 

 

 

 

 

 

 

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ И ДАН НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ СРБИЈЕ

 

28. ФЕБРУАР 2021.

 

Национални дан књиге и Дан Народне библиотеке Србије обележава се 28.фебруара. Народна библиотека Србије основана је Указом краља Милана Обреновића пре 189 година и била је прва установа културе у земљи. Овај значајан датум обележили смо такмичењем у читању наглас у школској библиотеци. Читање наглас је кључна метода за развијање читалачких навика и постизање успеха у школи, а притом је и врло забавно. У овој активности учествовали су сви ученици и учитељи другог разреда.

 

 

 

 

 

 

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА 2021.

 

24. ФЕБРУАР 2021.

 

Данас смо обележили Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Наши ученици су били инспирисани причом о "Дану розе мајица".
Све је почело 2007. године када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик Чарлс Мек Нил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили као подршку дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама који се широм света обележава последње среде у фебруару.

 

 

 

 

 

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА 2020.

 

26. ОКТОБАР 2020.

 

Сваког четвртог понедељка у октобру месецу школски библиотекари широм света обележавају - Међународни дан школских библиотека.
Резултати показују да ученици који свакодневно читају разноврсну литературу постижу бољи успех у школи, проширују видике, богате свој речник.
Захваљујући идеји и иницијативи учитеља Зорана Мартиновића, ученици 3/1 добили су списак књига и задатак да из школске библиотеке позајме и прочитају бар по једну књигу месечно и да воде читалачки дневник. Због позитивне енергије с којом су приступили јачању читалачких навика, због њихове читалачке радозналости и гајења љубави према књизи заслужили су да на Дан библиотека буду скромно награђени једном тортом и обележивачима страница. Браво за наше вредне читаоце и нека им ово буде подстрек да читају стално.
Данас смо у школској библиотеци и са ученицима 3/4 говорили о важности читања и лепим причама Владиславе Војновић.

 

 

 

 

 

 

ДАН ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ 2020.

 

14. ОКТОБАР 2020.

 

МЕЂУНАРОДНА АKЦИЈА "ДАН ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ" ПОKРЕНУТА ЈЕ СА ИДЕЈОМ ДА СЕ ОБЕЛЕЖИ 1. ОKТОБАР KАО ДАН ОСНИВАЊА МЕНСЕ.

МЕНСА СРБИЈЕ, УДРУЖЕЊЕ KРЕАТИВНИ УЧИТЕЉИ И ИНСТИТУТ ЗА МОДЕРНО ОБРАЗОВАЊЕ ЖЕЛЕ ДА УKАЖУ НА ЗНАЧАЈ СТИМУЛАЦИЈЕ ИНТЕЛЕKТУАЛНИХ СПОСОБНОСТИ УKЉУЧИВАЊЕМ ШТО ВЕЋЕГ БРОЈА СТРУЧЊАKА KОЈИ РАДЕ СА ДЕЦОМ И ОДРАСЛИМА У ЗЕМЉИ И РЕГИОНУ.

 

 

Ученици су 12.10. добили шаблон танграма и упутства како треба обојити и исећи. Ближе су упознати са древном игром. 12.10. смо на часу математике причали о инелигенцији уз презентацију, за домаћи су добили да направе унапред задате облике, да сликају и поставе у нашој виртуелној учионици. 14.10. ученици су понели делове танграма, свако од њих је саставио свој облик док су остали погађали шта је заправо облик, у другом делу часа ученици су решавали математичке мозгалице. Разговарали су о томе шта им је највећи проблем био при решавању појединих, размењивали смо начине размишљања јер су многе задатке радили на више начина. Дошли су до закључка да је већини проблем читање са разумевањем као и концентрација. Договор је да чешће "тренирамо" наш мозак на овај начин. Јер мозак не боли кад се математика воли.

Активности реализовала наставница математике Миљана Меденица.

 

 

Наставница српског језика и књижевности Наталија Миленковић обележила је Међународни дан интелигенције под називом “Од умотворине до рукотворине”. Час се састојао од три активности:
1. ‘Израз изрази - изреку искажи’ - где су ученици решавали математичке изразе како би дошли до шифре за одређена слова;
2. ‘Цифре и слова - пословица нова’ - где су дешифровали изреке и шифровали пословице из шешира, уз објашњење мудрости коју носе;
3. ‘Са обележивачима за књиге - нема бриге’ - када су израђивали од разнобојног картона обележиваче за књиге са омиљеном умотворином на полеђини.
Циљ часа је био да ученици уоче разлике између ове две кратке народне врсте и развијају вијуге уз мисаоне и креативне активности.

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2020.

 

5 - 11. ОКТОБАР 2020.

 

Ове године манифестација Дечија недеља се одвијала под слоганом ”Подељена срећа два пута је већа”. Као и сваке године, ову манифестација је пратио богат програм уз мноштво активности.

Сада већ традиционално уживамо у ''Данима у боји'', маскенбалу предшколаца, изложбама ликовних радова, разним предавањима итд. У склопу многих активности које смо реализовали током Дечије недеље (цртање кредама, прикупљање пластичне амбалаже ради рециклирања, предавање о здрављу, изложба ликовних радова ученика који се образују по индивидуалном образовном плану) и у школској библиотеци одржане се радионице за ученике четвртог разреда. На радионицама "Лик из књиге и без бриге" правили смо обележиваче страница које су деца илустровала. Разговарали смо о омиљеним књигама за децу, они су описивали своје омиљене јунаке, а затим их на обележивачима цртали, лепили и бојили.

 

 

 

 

 

 

 

ФОТОГРАФИЈЕ ''ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2020.'' СЕ НАЛАЗЕ У ГАЛЕРИЈИ

 

 

 

 

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА 2020.

 

7. АПРИЛ 2020.

 

Једно од основних људских права је право на здравље, зато се широм света сваке године 7. априла обележава Светски дан здравља. Здравствена заштита представља комбинацију личне и колективне одговорности за здравље, па Светска здравствена организација сваке године на овај датум усмерава пажњу  јавности на најактуелније проблеме у вези са здрављем људи на глобалном нивоу. Ученици наше школе се прикључују овој идеји и кратким филмом желе да подсете  човечанство да: "Једино здравља и знања никада није доста". 

 

Овај дан обележићемо кратким филмом у којем су учесвовали ученици наше школе кроз корелацију предмета биологијe, српског језика и књижевности и ликовне културе. 

 

 

 

 

 

ШКОЛСКА СЛАВА - СВЕТИ САВА 2020.

 

27. ЈАНУАР 2020.

 

У препуној музичкој сали са драгим пријатељима, родитељима и нашом децом смо прославили школску славу. За програм су били задужени: Виолета Дејановић, Иван Марковић и Снежана Николић, а најтолерантнији ученици награђени су похвалницама.

 

 

 

 

 

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН АНИМАЦИЈЕ 2019.

 

28. ОКТОБАР 2019.

 

Данас су предшколске групе са својим васпитачицама, у сарадњи са учитељима другог разреда и наставницима Аном и Недом обележиле Међународни Дан анимације, било је садржајно и креативно. Презентацију је држао експерт за анимацију Зоран Стевановић, уз асистенцију Слободан Милошевића. Организацију ове манифестације је помогао и СЦФ98.

 

 

 

 

 

ДАН ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА 2019.

 

29. ОКТОБАР 2019.

 

Последњег понедељка у октобру месецу обележава се Дан школских библиотека. Ово је била лепа прилика да наградимо ученике који највише читају. Наши ученици вредно читају, али у овом тренутку на врху листе нашли су се:
ПЕТРА ТОДОРОВИЋ 8/1
ТЕОДОРА СТАМЕНКОВИЋ 8/1
ДУЊА ИГЊАТОВИЋ 8/3
АНДРИЈА ИБИШЕВИЋ 7/3
МАША РАЈИЋ 3/3
СЕЛЕНА ПОПОВИЋ 3/4
МЕЛИНА СИМЕОНИДИС 2/1
Они су на поклон добили по једну лепу књигу. Надамо се да ће бити пример и подстицај својим другарима да се следеће године нађу на њиховим местима.
Због промовисања читања кроу акцију "Читалачки маратон" наставница српског језика и књижевности Наталија Миленковић заслужила је једну књигу. Захваљујући клубу који води школска библиотека сваке година на поклон добије комплет књига.
Похвалу су заслужили и ученици који вредно учествују у свим радионицама које се у библиотеци одржавају током школске године:
АНДРИЈА ВУЧКОВИЋ 3/2
ДАРИЈА СТОЈКОВИЋ 3/2
ВАЛЕРИЈА ВАСИЋ 3/2
САРА РЕЏИЋ 8/1
МЕДИНА АВДУЛА 8/1
КРИСТИНА АНТИЋ 8/3
АНЂЕЛА ЈОКИЋ 8/3
ЈОВАНА СТАНКОВИЋ 8/3
ЕВА СТАНОЈЕВИЋ 8/1
Браво за све њих!

 

 

 

 

 

 

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2019.

 

 

 

 

Радионице са родитељима у оквиру пројекта

"Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме"

 

Радионица за ученике IV разреда на тему:
''Моје право да се свугде осећам безбедно и сигурно''

 

 

Приредба "Да право свако - дете ужива лако"

 

Тим за медијацију је своје активности посветио значају дечијих права

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2019.

 

28. СЕПТЕМБАР 2019.

 

 

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2019.

 

27. СЕПТЕМБАР 2019.

 

У сарадњи са ТО Ниш обележили смо и ове године Светски дан туризма, 27. септембар. Ученици осмог разреда организовано су ишли на панорамско разгледање града Ниша аутобусом са отвореним кровом. Видели су значајне споменике града Ниша, централно градско језгро, простране булеваре и природне лепоте Нишке бање. Препоручујемо свима ову туристичку атракцију. Обележавање овог значајног дана сваке године организује наставница географије Јасмина Павловић.

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2019.

 

26. СЕПТЕМБАРL 2019.

 

Наше наставнице страних језика: Данијела Јевтић, Весна Илић Петровић, Лепосава Радојевић, Маја Станојевић, Ивана Илић и Марија Стојановић традиционално на креативан и оригиналан начин организују обележавање Европског дана језика. Ове године припремиле су интерактивне радионице са: НТЦ мозгалицама, ребусима, загонеткама, квизовима меморије... Радионице се одржавају два дана да би кроз њих прошло што више ученика и нижих и виших разреда.

 

 

 

 

ДАН ЕВРОПЕ 2019.

 

23. APRIL 2019.

 

Данас смо у школи у организацији Тима за медијацију и Ученичког парламента обележили Дан Европе. Наши ученици симулирали су седницу Европског парламента истичући вредности, знања и вештине и ставове које је неопходно развијати за повећање и подстицање демократских вредности.
Седницу су Одом радости отворили ученици 2/4 разреда.
Уз наше драге госте из школа „Ратко Вукичевић“ и „Доситеј Обрадовић“, које су нам биле и партнерске школе у реализацији пројекта „Подстицај демократске културе у школама Србије“, реализовали смо још једну активност која доприноси да наша школа буде заиста носилац демократских вредности.
У суботу 11. 5. 2019. године био ћемо и део програма који ће се реализовати испред тржног центра „Калча“ у организацији Европске куће, а којом приликом ћемо представити Приручник са примерима добре праксе који је настао током реализације пројекта“ Подстивцање демократске културе у школама Србије“ и у којем су описане активности свих школа учесница и 5 примера из наше школе.

 

 

 

 

 

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ 2019.

 

23. APRIL 2019.

 

Поводом 23. априла Светског дана књиге у школској библиотеци снимиле смо кратак видео у циљу промоције читања. Ученице захваљујући којима можете погледати овај снимак су: Петра Вукашиновић, Нађа Вучковић, Адријана Јошановић, Емилија Васић, Уна Горановић, Сташа Титин, Дарија Стојковић, Валерија Васић, Ева Станојевић, Мила Митровић и Ива Дурмишевић.
Наш филм има бројне техничке нeдостатке, али надамо се да нам нећете замерити јер је ово наш први покушај.

 

 

 

 

 

САЈАМ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ 2019.

 

16. МАРТ 2019.

 

Данас је по пети пут одржан Сајам професионалне оријентације у нашој школи. Сајму је присуствовало 15 школа из Ниша и округа. Поред наших ученика и њихових родитеља Сајам су посетили и ученици школа: "Доситеј Обрадовић", "Цар Константин" и "Коле Рашић". Имали смо задовољство да на Сајму угостимо и председницу Менсе у Србији, Александру Боровић.

 


 

 

 

 

ШКОЛСКА СЛАВА - СВЕТИ САВА 2019.

 

27. ЈАНУАР 2019.

 

 

Наша школа се годинама труди да удруженим снагама запослених, ученика и њихових родитеља следи светосавски пут. Зато сваке године са великом пажњом и радошћу припремамо не само Светосавску академију већ и одељењске приредбе и прославе које се тог дана организују. 
За организацију овогодишње Академија биле су задужене наставнице: Виолета Дејановић, Наталија Миленковић, Снежана Николић и Славица Станковић. А велики аплауз присутних показао је да се њихов рад и труд исплатио.

 


Директорка школе уручила је повеље и захвалила се пријатељима школе, онима који нас годинама подржавају.
Џепарац су добиле ученице које свакодневно, вредно, после наставе учествују у школским радионицама. А дипломе су уручене најтолерантнијим ученицима:
5/1—Огњен Живић
5/2----Ненад Маринковић
5/3—Николов Димитрије
5/4---Лена Николић
6/1---Боривоје Ђорђевић
6/2—Лука Стојановић
6/3---Серген Калинка
6/4—Нађа Вучковић
7/1—Стефан Секулић
7/2— Лука Николић
7/3—Андреј Јововић
7/4---Андреј Анђелковић
8/1---Александра Благојевић
8/2—Мина Ћировић
8/3—Стефан Стоиљковић
8/4---Христина Гајић
Честитамо на избору и с поносом истичемо имена ових ученика које су као носиоце сарадње, разумевања, толеранције и мира, односно најважнијих људских вредности које су изабрали њихови другари.

 

 

ДАН ЉУБАЗНОСТИ 2018.

 

11. НОВЕМБАР 2018.

 

Још једна активност којом смо унапредили демократске компетенције у нашој школи. Са нашим ученицима и њиховим другарима из партнерских школа у Нишу показали смо како љубазна реч утиче на комуникацију, расположење и сарадњу. Тим за медијацију и Ученички парламент, предвођени педагогом и психологом школе, осмислили су и реализовали радионице на тему ''Чаробне речи - ИЗВИНИ, ХВАЛА, МОЛИМ И ИЗВОЛИТЕ“ са својим другарима из партнерских школа ''Ратко Вукићевић'' и ''Доситеј Обрадовић'' у реализацији пројекта „Боје демократије“. Уз непосредно увиђање дејства љубазних изјава, научили смо како се љубазност развија, као трајна особина и како се непосредно испољава, у комуникацији са другима. Значајан део радионице био је посвећен и учењу како да будемо љубазни у односу на себе и на који начин градимо сопствено самопоштовање.

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН НАУКЕ 2018.

 

07. НОВЕМБАР 2018.

 

Поводом Европског дана науке у музичкој сали наше школе је одржана радионица „Преточимо знање у практичан рад“. Професор Данијел Данковић и његов тим је преко међународног удружења инжењера електронике и електротехнике (IEEE), Електронског факулетета и Града Ниша, покренуо читав низ радионица, са најсавременијом опремом (електронске компоненте, кола и мерна опрема), како би ученицима приближио практичан рад.

 

 

Практичним радом се формуле, закони и рачуница потврђују из другог, интересантнијег угла, па је и интересовање ученика веће. Склони су експериментисању, жељни да провере познату или своју теорију, неку стварност која нас окружује и коју уочавају, само им треба пружити прилику. Потребно им је омогућити већи број експеримената, симулација, апликација и интерактивних анимација. Презентација „Електрицитет и електрична енергија“ представљала је сјајан увод у радионицу. Учесници ове радионице, наши ученици петог разреда, показали су велико интересовање да кроз практичан рад испитају струјно коло. Владала је подстицајна атмосфера, а велико интересовање и позитивни коментари учесника показали су да се на забаван и инспиративан начин могу савладати озбиљни научни садржаји. Кроз овај пројекат се даје значајан допринос практичној примени знања, промоцији и популаризацији науке и технике.

У холу школе организован је и Сајам технике и технологије у организацији наставника који предају овај предмет и ученика седмог и осмог разреда.

Ученици шестог разреда су са наставницом информатике и рачунарства посетили Форум напредних технологија у Официрском дому.

 

 

 

 

 

 

ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ 2018.

 

17. ОКТОБАР 2018.

 

Дан демократске културе обележили смо данас у нашој школи - школи у којој равноправно уче Срби, Роми, Руси, Белоруси, Шпанци, Грци и Бугари.
Представници Савета Европе, Европске комисије и МПНТР били су наши гости, а у програм смо укључили и наше партнерске школе: ОШ "Ратко Вукићевић", ОШ "Доситеј Обрадовић", Музичку школу "До-ре-ми", Вртић "Маслачак" и Школу моде и лепоте из Ниша.
Другарство је свуда у свету једна од највећих вредности. Зато су наши предшколци отворили програм својим дефилеом. Приказали су национална обележја многих народа и рецитовали на различитим језицима света.
Неговање уметности је важан сегмент у животу и раду наше школе. Зато смо поносни на сарадњу са Музичком школом "До-ре-ми" чији хор је наступио са познатом руском песмом "Каљинка".
ОШ "Ратко Вукићевић" се представила тачком: "Значај образовања", ОШ "Доситеј Обрадовић" адаптацијом басне "Лав и миш", а Школа моде и лепоте ревијом фризура и модном ревијом на којој су ученици носили сопствене радове.
У холу и дворишту школе, постављени су штандови са интернационалном храном и штандови који промовишу националне културе.
Трудили смо се да у духу вредности које колективно заступамо покажемо како се вредности демократије негују и шире.

 

 

COUNCIL OF EUROPE EUROPEAN UNION: Fostering a democratic school culture in Serbia: celebrating democracy in Niš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ 2018.

 

17. ОКТОБАР 2018.

 

Дан демократске културе обележили смо данас у нашој школи - школи у којој равноправно уче Срби, Роми, Руси, Белоруси, Шпанци, Грци и Бугари.
Представници Савета Европе, Европске комисије и МПНТР били су наши гости, а у програм смо укључили и наше партнерске школе: ОШ "Ратко Вукићевић", ОШ "Доситеј Обрадовић", Музичку школу "До-ре-ми", Вртић "Маслачак" и Школу моде и лепоте из Ниша.
Другарство је свуда у свету једна од највећих вредности. Зато су наши предшколци отворили програм својим дефилеом. Приказали су национална обележја многих народа и рецитовали на различитим језицима света.
Неговање уметности је важан сегмент у животу и раду наше школе. Зато смо поносни на сарадњу са Музичком школом "До-ре-ми" чији хор је наступио са познатом руском песмом "Каљинка".
ОШ "Ратко Вукићевић" се представила тачком: "Значај образовања", ОШ "Доситеј Обрадовић" адаптацијом басне "Лав и миш", а Школа моде и лепоте ревијом фризура и модном ревијом на којој су ученици носили сопствене радове.
У холу и дворишту школе, постављени су штандови са интернационалном храном и штандови који промовишу националне културе.
Трудили смо се да у духу вредности које колективно заступамо покажемо како се вредности демократије негују и шире.

 

 

COUNCIL OF EUROPE EUROPEAN UNION: Fostering a democratic school culture in Serbia: celebrating democracy in Niš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН НАУКЕ 2018.

 

07. НОВЕМБАР 2018.

 

Поводом Европског дана науке у музичкој сали наше школе је одржана радионица „Преточимо знање у практичан рад“. Професор Данијел Данковић и његов тим је преко међународног удружења инжењера електронике и електротехнике (IEEE), Електронског факулетета и Града Ниша, покренуо читав низ радионица, са најсавременијом опремом (електронске компоненте, кола и мерна опрема), како би ученицима приближио практичан рад.

 

 

Практичним радом се формуле, закони и рачуница потврђују из другог, интересантнијег угла, па је и интересовање ученика веће. Склони су експериментисању, жељни да провере познату или своју теорију, неку стварност која нас окружује и коју уочавају, само им треба пружити прилику. Потребно им је омогућити већи број експеримената, симулација, апликација и интерактивних анимација. Презентација „Електрицитет и електрична енергија“ представљала је сјајан увод у радионицу. Учесници ове радионице, наши ученици петог разреда, показали су велико интересовање да кроз практичан рад испитају струјно коло. Владала је подстицајна атмосфера, а велико интересовање и позитивни коментари учесника показали су да се на забаван и инспиративан начин могу савладати озбиљни научни садржаји. Кроз овај пројекат се даје значајан допринос практичној примени знања, промоцији и популаризацији науке и технике.

У холу школе организован је и Сајам технике и технологије у организацији наставника који предају овај предмет и ученика седмог и осмог разреда.

Ученици шестог разреда су са наставницом информатике и рачунарства посетили Форум напредних технологија у Официрском дому.

 

 

 

 

 

 

ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ 2018.

 

17. ОКТОБАР 2018.

 

Дан демократске културе обележили смо данас у нашој школи - школи у којој равноправно уче Срби, Роми, Руси, Белоруси, Шпанци, Грци и Бугари.
Представници Савета Европе, Европске комисије и МПНТР били су наши гости, а у програм смо укључили и наше партнерске школе: ОШ "Ратко Вукићевић", ОШ "Доситеј Обрадовић", Музичку школу "До-ре-ми", Вртић "Маслачак" и Школу моде и лепоте из Ниша.
Другарство је свуда у свету једна од највећих вредности. Зато су наши предшколци отворили програм својим дефилеом. Приказали су национална обележја многих народа и рецитовали на различитим језицима света.
Неговање уметности је важан сегмент у животу и раду наше школе. Зато смо поносни на сарадњу са Музичком школом "До-ре-ми" чији хор је наступио са познатом руском песмом "Каљинка".
ОШ "Ратко Вукићевић" се представила тачком: "Значај образовања", ОШ "Доситеј Обрадовић" адаптацијом басне "Лав и миш", а Школа моде и лепоте ревијом фризура и модном ревијом на којој су ученици носили сопствене радове.
У холу и дворишту школе, постављени су штандови са интернационалном храном и штандови који промовишу националне културе.
Трудили смо се да у духу вредности које колективно заступамо покажемо како се вредности демократије негују и шире.

 

 

COUNCIL OF EUROPE EUROPEAN UNION: Fostering a democratic school culture in Serbia: celebrating democracy in Niš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ 2018.

 

17. ОКТОБАР 2018.

 

Дан демократске културе обележили смо данас у нашој школи - школи у којој равноправно уче Срби, Роми, Руси, Белоруси, Шпанци, Грци и Бугари.
Представници Савета Европе, Европске комисије и МПНТР били су наши гости, а у програм смо укључили и наше партнерске школе: ОШ "Ратко Вукићевић", ОШ "Доситеј Обрадовић", Музичку школу "До-ре-ми", Вртић "Маслачак" и Школу моде и лепоте из Ниша.
Другарство је свуда у свету једна од највећих вредности. Зато су наши предшколци отворили програм својим дефилеом. Приказали су национална обележја многих народа и рецитовали на различитим језицима света.
Неговање уметности је важан сегмент у животу и раду наше школе. Зато смо поносни на сарадњу са Музичком школом "До-ре-ми" чији хор је наступио са познатом руском песмом "Каљинка".
ОШ "Ратко Вукићевић" се представила тачком: "Значај образовања", ОШ "Доситеј Обрадовић" адаптацијом басне "Лав и миш", а Школа моде и лепоте ревијом фризура и модном ревијом на којој су ученици носили сопствене радове.
У холу и дворишту школе, постављени су штандови са интернационалном храном и штандови који промовишу националне културе.
Трудили смо се да у духу вредности које колективно заступамо покажемо како се вредности демократије негују и шире.

 

 

COUNCIL OF EUROPE EUROPEAN UNION: Fostering a democratic school culture in Serbia: celebrating democracy in Niš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН НАУКЕ 2018.

 

07. НОВЕМБАР 2018.

 

Поводом Европског дана науке у музичкој сали наше школе је одржана радионица „Преточимо знање у практичан рад“. Професор Данијел Данковић и његов тим је преко међународног удружења инжењера електронике и електротехнике (IEEE), Електронског факулетета и Града Ниша, покренуо читав низ радионица, са најсавременијом опремом (електронске компоненте, кола и мерна опрема), како би ученицима приближио практичан рад.

 

 

Практичним радом се формуле, закони и рачуница потврђују из другог, интересантнијег угла, па је и интересовање ученика веће. Склони су експериментисању, жељни да провере познату или своју теорију, неку стварност која нас окружује и коју уочавају, само им треба пружити прилику. Потребно им је омогућити већи број експеримената, симулација, апликација и интерактивних анимација. Презентација „Електрицитет и електрична енергија“ представљала је сјајан увод у радионицу. Учесници ове радионице, наши ученици петог разреда, показали су велико интересовање да кроз практичан рад испитају струјно коло. Владала је подстицајна атмосфера, а велико интересовање и позитивни коментари учесника показали су да се на забаван и инспиративан начин могу савладати озбиљни научни садржаји. Кроз овај пројекат се даје значајан допринос практичној примени знања, промоцији и популаризацији науке и технике.

У холу школе организован је и Сајам технике и технологије у организацији наставника који предају овај предмет и ученика седмог и осмог разреда.

Ученици шестог разреда су са наставницом информатике и рачунарства посетили Форум напредних технологија у Официрском дому.

 

 

 

 

 

 

ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ 2018.

 

17. ОКТОБАР 2018.

 

Дан демократске културе обележили смо данас у нашој школи - школи у којој равноправно уче Срби, Роми, Руси, Белоруси, Шпанци, Грци и Бугари.
Представници Савета Европе, Европске комисије и МПНТР били су наши гости, а у програм смо укључили и наше партнерске школе: ОШ "Ратко Вукићевић", ОШ "Доситеј Обрадовић", Музичку школу "До-ре-ми", Вртић "Маслачак" и Школу моде и лепоте из Ниша.
Другарство је свуда у свету једна од највећих вредности. Зато су наши предшколци отворили програм својим дефилеом. Приказали су национална обележја многих народа и рецитовали на различитим језицима света.
Неговање уметности је важан сегмент у животу и раду наше школе. Зато смо поносни на сарадњу са Музичком школом "До-ре-ми" чији хор је наступио са познатом руском песмом "Каљинка".
ОШ "Ратко Вукићевић" се представила тачком: "Значај образовања", ОШ "Доситеј Обрадовић" адаптацијом басне "Лав и миш", а Школа моде и лепоте ревијом фризура и модном ревијом на којој су ученици носили сопствене радове.
У холу и дворишту школе, постављени су штандови са интернационалном храном и штандови који промовишу националне културе.
Трудили смо се да у духу вредности које колективно заступамо покажемо како се вредности демократије негују и шире.

 

 

COUNCIL OF EUROPE EUROPEAN UNION: Fostering a democratic school culture in Serbia: celebrating democracy in Niš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ 2018.

 

17. ОКТОБАР 2018.

 

Дан демократске културе обележили смо данас у нашој школи - школи у којој равноправно уче Срби, Роми, Руси, Белоруси, Шпанци, Грци и Бугари.
Представници Савета Европе, Европске комисије и МПНТР били су наши гости, а у програм смо укључили и наше партнерске школе: ОШ "Ратко Вукићевић", ОШ "Доситеј Обрадовић", Музичку школу "До-ре-ми", Вртић "Маслачак" и Школу моде и лепоте из Ниша.
Другарство је свуда у свету једна од највећих вредности. Зато су наши предшколци отворили програм својим дефилеом. Приказали су национална обележја многих народа и рецитовали на различитим језицима света.
Неговање уметности је важан сегмент у животу и раду наше школе. Зато смо поносни на сарадњу са Музичком школом "До-ре-ми" чији хор је наступио са познатом руском песмом "Каљинка".
ОШ "Ратко Вукићевић" се представила тачком: "Значај образовања", ОШ "Доситеј Обрадовић" адаптацијом басне "Лав и миш", а Школа моде и лепоте ревијом фризура и модном ревијом на којој су ученици носили сопствене радове.
У холу и дворишту школе, постављени су штандови са интернационалном храном и штандови који промовишу националне културе.
Трудили смо се да у духу вредности које колективно заступамо покажемо како се вредности демократије негују и шире.

 

 

COUNCIL OF EUROPE EUROPEAN UNION: Fostering a democratic school culture in Serbia: celebrating democracy in Niš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН НАУКЕ 2018.

 

07. НОВЕМБАР 2018.

 

Поводом Европског дана науке у музичкој сали наше школе је одржана радионица „Преточимо знање у практичан рад“. Професор Данијел Данковић и његов тим је преко међународног удружења инжењера електронике и електротехнике (IEEE), Електронског факулетета и Града Ниша, покренуо читав низ радионица, са најсавременијом опремом (електронске компоненте, кола и мерна опрема), како би ученицима приближио практичан рад.

 

 

Практичним радом се формуле, закони и рачуница потврђују из другог, интересантнијег угла, па је и интересовање ученика веће. Склони су експериментисању, жељни да провере познату или своју теорију, неку стварност која нас окружује и коју уочавају, само им треба пружити прилику. Потребно им је омогућити већи број експеримената, симулација, апликација и интерактивних анимација. Презентација „Електрицитет и електрична енергија“ представљала је сјајан увод у радионицу. Учесници ове радионице, наши ученици петог разреда, показали су велико интересовање да кроз практичан рад испитају струјно коло. Владала је подстицајна атмосфера, а велико интересовање и позитивни коментари учесника показали су да се на забаван и инспиративан начин могу савладати озбиљни научни садржаји. Кроз овај пројекат се даје значајан допринос практичној примени знања, промоцији и популаризацији науке и технике.

У холу школе организован је и Сајам технике и технологије у организацији наставника који предају овај предмет и ученика седмог и осмог разреда.

Ученици шестог разреда су са наставницом информатике и рачунарства посетили Форум напредних технологија у Официрском дому.

 

 

 

 

 

 

ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ 2018.

 

17. ОКТОБАР 2018.

 

Дан демократске културе обележили смо данас у нашој школи - школи у којој равноправно уче Срби, Роми, Руси, Белоруси, Шпанци, Грци и Бугари.
Представници Савета Европе, Европске комисије и МПНТР били су наши гости, а у програм смо укључили и наше партнерске школе: ОШ "Ратко Вукићевић", ОШ "Доситеј Обрадовић", Музичку школу "До-ре-ми", Вртић "Маслачак" и Школу моде и лепоте из Ниша.
Другарство је свуда у свету једна од највећих вредности. Зато су наши предшколци отворили програм својим дефилеом. Приказали су национална обележја многих народа и рецитовали на различитим језицима света.
Неговање уметности је важан сегмент у животу и раду наше школе. Зато смо поносни на сарадњу са Музичком школом "До-ре-ми" чији хор је наступио са познатом руском песмом "Каљинка".
ОШ "Ратко Вукићевић" се представила тачком: "Значај образовања", ОШ "Доситеј Обрадовић" адаптацијом басне "Лав и миш", а Школа моде и лепоте ревијом фризура и модном ревијом на којој су ученици носили сопствене радове.
У холу и дворишту школе, постављени су штандови са интернационалном храном и штандови који промовишу националне културе.
Трудили смо се да у духу вредности које колективно заступамо покажемо како се вредности демократије негују и шире.

 

 

COUNCIL OF EUROPE EUROPEAN UNION: Fostering a democratic school culture in Serbia: celebrating democracy in Niš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДАН ДЕМОКРАТИЈЕ 2018.

 

17. ОКТОБАР 2018.

 

Дан демократске културе обележили смо данас у нашој школи - школи у којој равноправно уче Срби, Роми, Руси, Белоруси, Шпанци, Грци и Бугари.
Представници Савета Европе, Европске комисије и МПНТР били су наши гости, а у програм смо укључили и наше партнерске школе: ОШ "Ратко Вукићевић", ОШ "Доситеј Обрадовић", Музичку школу "До-ре-ми", Вртић "Маслачак" и Школу моде и лепоте из Ниша.
Другарство је свуда у свету једна од највећих вредности. Зато су наши предшколци отворили програм својим дефилеом. Приказали су национална обележја многих народа и рецитовали на различитим језицима света.
Неговање уметности је важан сегмент у животу и раду наше школе. Зато смо поносни на сарадњу са Музичком школом "До-ре-ми" чији хор је наступио са познатом руском песмом "Каљинка".
ОШ "Ратко Вукићевић" се представила тачком: "Значај образовања", ОШ "Доситеј Обрадовић" адаптацијом басне "Лав и миш", а Школа моде и лепоте ревијом фризура и модном ревијом на којој су ученици носили сопствене радове.
У холу и дворишту школе, постављени су штандови са интернационалном храном и штандови који промовишу националне културе.
Трудили смо се да у духу вредности које колективно заступамо покажемо како се вредности демократије негују и шире.

 

 

COUNCIL OF EUROPE EUROPEAN UNION: Fostering a democratic school culture in Serbia: celebrating democracy in Niš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

 

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018.

01. ОКТОБАР 2018.

Активности током Дечје недеље


ПОНЕДЕЉАК  1.10.2018.
Ликовна радионица на тему
„Моје право да живим срећно и здраво“
1. разред  у 10.30

УТОРАК  2.10.2018.
Дружење са песникињом Виолетом Јовић
4. разред  у 15.30

СРЕДА 3.10.2018.
Маскенбал предшколаца – дефиле
1. и 3. разред  у 11.00

ЧЕТВРТАК 4.10.2018.
Приредба за прваке и предшколце  у  10.00

ПЕТАК  5.10.2018.
Приредба за децу из предшколских група
вртића „Маслачак“  у 10.30
Прослава Дана учитеља у 12.30

Током Дечје недеље дане ћемо традиционално обележавати разним бојама.
Понедељак – црвени дан
Уторак – плави дан
Среда – жути дан
Четвртак – наранџасти дан
Петак – зелени дан

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2018.

28. СЕПТЕМБАР 2018.

Пројекат Европски школски дан спорта је од националне прерастао у пан-европску иницијативу која има за циљ да да повеже земље учеснице, да обезбеди јачање инклузије, да подржи предаваче и едукацију о физичкој активности и спорт у школама, али и да обезбеди забаву и уживање учесницима. Европски школски дан спорта  први пут је организован 2006. године са циљем да промовише физичку активност ради здравља.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2018.

27. СЕПТЕМБАР 2018.

Актив наставника географије града Ниша организовао је обележавање Светског дана туризма. Наставница географија Јасмина Павловић повела је ученике 6, 7. и 8. разреда у туристички обилазак ширег центра града Ниша. Неколико ученица 7. разреда имало је задатак да буду туристички водичи својим другарима. Подршка им је био професионални туристички водич Марко Ђорђевић.

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2018.

26. СЕПТЕМБАР 2018.

У нашој школи се традиционално 26. септембра обележава Европски дан језика.
Наш овогодишњи мото је: "Реч посече јаче од мача"!
Моћ језика и моћ речи представили смо на енглеском, француском и немачком језику кроз изложбу коју су припремили ученици и наставнице страних језика.
У холу школе постављени су штандови за сваки од поменутих језика, а ученици су могли да "купе" маштовите радове својих вршањака.
"Цена" сваког од производа била је три и више пластичних затварача.

 


ДАН МИРА 2018.

21. СЕПТЕМБАР 2018.

Сваког  21. септембра, ОШ ''Радоје Домановић“ са својим ученицима обележава Међународни Дан мира, са жељом и циљем да се покрену све личне снаге наших ученика ка промоцији мира и ненасиља  и спречавању насиља и дискриминације.

Школа традиционално обележава овај значајни дан више година. За ову годину одабрали смо да заједно са ученицима креирамо заједнички пано са порукама мира, да се упознамо са биографијама најпознатијих миротвораца...

У акцију су укључени сви ученици: најмлађи кроз цртеж, старији писаним порукама.

Први час у обе смене  у школи био је посвећен обележавању овог значајног датума, кроз разговоре и упознавање идеје обележавања  овог дана  као међународно значајног датума.

 

 

 

,