ЗИМСКА ЧАРОЛИЈА У ОШ ''Радоје Домановић''

 

24. ДЕЦЕМБАР 2018.

 

 

 

 

 

 

АНИМА ПЛУС: Препознај, спречи, делуј!

 

04. ДЕЦЕМБАР 2018.

 

У уторак, 4. децембра, у 18:00 часова сте могли присуствовати предавању под називом ''Препознај, спречи, делуј!''

 

 

Тим центра АНИМА ПЛУС који чине: психијатар и психотерапеут Милан Митић, психијатар и психотерапеут Ивајло Илијев, психолог и психотерапеут Татјана Цветковић и специјални педагог-дефектолог Сања Трајков говорио је на трибини одржаној у музичкој сали наше школе о активностима које треба спроводити у циљу подстицања развоја деце. О проблемима који се односе на агресију и вршњачко насиље, проблемима адаптације и поштовања туђе личности, о правилама понашања, проблемима у комуникацији и функционисању породице. Трибина је била намењена родитељима и наставницима.

 

 

 

 

ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО: Безбедност деце на интернету

 

15. НОВЕМБАР 2018.

 

Министарство трговине, туризма и телекомуникација покренуло је платформу за развој информационог друштва, под слоганом „Паметно и безбедно – Smart and Safe“. Циљ ове иницијативе је едукација и подизање свести о неопходности брзог, правилног и усмереног укључивања грађана, образовног система и привреде у савремене дигиталне токове. Платформа покреће едукативне и промотивне пројекте који треба да допринесу развоју дигиталне писмености, дигиталних компетенција и дигиталне безбедносне културе.

Какве опасности децу свакодневно вребају на интернету, како да се заштите, а како одрасли да им у томе помогну, представници Министарства су разговарали са ученицима петог и шестог разреда , наставницима и родитељима наше школе.

 

 

 

 

 

 

ЕКО ХЕРОЈИ

 

15. НОВЕМБАР 2018.

 

ЈКП "Медиана" Ниш у сасрадњи са компанијом "Секопак" организовала је 15.11.2018. године у музичкој сали наше школе интерактивну, мултимедијалну презентацију на тему очувања животне средине под називом "Еко хероји". Презентација је поред едукативног имала и забавни карактер и била је намењена деци нижих разреда. У филму који им је приказан на ефектан и занимљив начин приказан је процес рециклаже са циљем да се утиче на подизање свести о важности очувања животне средине. Као симболичну улазницу деца су доносила и разврставала: лименке, пластичне флаше или тетрапак. Модератор је био нишки уметник Оливер Катић, а улогу у филму имала је наша Маша Татић 2/4.