Ученички парламент

У нашој школи Дечији парламент  ради од школске 2002/2003. године. Као Парламент деце и младих града Ниша реализовао је многе акције солидарности, радионице са ученицима из разних нишких школа, бесплатна  летовања...
Конституисање ученичког парламента се врши почетком школске године, и то у оквиру одељења VII и VIII разреда, тако да свако одељење има по два представника у ученичком парламенту. Демократским гласањем ученици предлажу и бирају председника и потпредседника ученичког парламента. Чланови, представници парламента су у обавези да на часу разредног старешине обавесте остале ученике и разговарају о свим питањима која би могла бити изнета пред парламент.


Најновије активности Ученичког парламента

РАЗМЕНА УЧЕНИКА СЕНТА - ГО МЕДИЈАНА, НИШ

 

ОКТОБАР 2014. ГОДИНЕ

 

Већ шесту годину заредом, октобар месец је за нашу школу месец дружења, нових пријатељстава и размене искустава са другарима и колегама из наше братске општине Сента.

 


Код наших вршњака провели смо три незаборавна дана, а  наш домаћин била је ОШ “Турзо Лајош”.
Након топле добродошлице, упознавања и заједничког ручка, обишли смо  Завичајну кућу Стевана Сремца и етнографски музеј. Прошетали смо градом, видели градски парк и фонтану, Градску кућу и статуу Скелеџије. У хладу дивљих кестенова прошетали смо обалом питоме Тисе.

 


Диван дан у природи провели смо на Коњичком салашу. Комбиновани тим Сента-Ниш кувао је пасуљ, у котлићу наравно! Док се пасуљ крчкао, играла се одбојка, правила ужад, а натезање конопца је све нас насмејало и разбуктало такмичарски дух. У жестокој конкуренцији војвођанских специјалитета (њам, њам) добили смо специјалну награду. Пасуљ је био одличан, а стомаци пуни!
На Дечијем фолклорном фестивалу дивили смо се играма из ових крајева и разноврсности народних ношњи.

 


Господин Петар Терзић говорио нам је о историји Сенте и знаменитим Сенћанима.
Посета Видиковцу оставила нас је без даха, не због 209 степеника, већ због видика који се пружио пред нама- на хоризонту сва та  равница , огромна пространства на четири стране, а између вијуга Тиса…
Сцене чувене Сенћанске битке, макета, униформе, слике- верно су нам дочарали неко давно прошло доба …
А онда смо направили мост, необичан, постојан, дуготрајан- Мост пријатељства!

 


На десној обали реке Тисе налази се Сента. Кроз Ниш протиче Нишава. Два града, две реке, заувек спојени мостом пријатељства и братском љубављу!
До марта месеца и следећег виђења опростили смо се уз пољупце и сузе…


http://www.zenta-senta.co.rs/sr