Награда

 

"СВЕДОЧАНСТВО О ДОБРОТИ"

 

 

 

Наша школа добитник је "Сведочанства о доброти" у знак захвалности за доброту и љубазност коју ширимо, помагање другима, за мале гестове који чине велику разлику и као подстицај за настављање добрих дела.

 

 

 

 

Награда

 

"Светислав Милић – младима од срца"

 

 

15. НОВЕМБАР 2021
Комисија за доделу награда "Светислав Милић - младима од срца" донела је једногласну одлуку да управо наша школа буде проглашена за институцију године заједно са Математичком гимназијом из Београда. Свечена додела награда била је данас у Официрском дому у Нишу. Награда нам је додељена: "За изванредне резултате на пољу развоја и промоције науке и образовања у Републици Србији".
Време пандемије је посебно тешко време за образовни систем, школу и нас васпитаче. Време прераних, изненадних губитака драгих особа, бриге о здрављу укућана, пријатеља, друга из одељења, учитељице... Тешко је вратити се наставном процесу, као да се ништа не дешава.
1. Враћала нас је одговорност према васпитању и образовању наших ученика.
2. Враћало нас je поверење родитеља који су нам поверили децу, из неких породица чак и пету генерацију ученика.
3. Враћали су нас започети пројекти - чијом реализацијом смо наставу чинили квалитетнијом, а угроженим породицама набављали: храну, одећу, средства за хигијену, школски прибор, новогодишње пакетиће када родитељи нису стигли да обрадују своју децу борећи се за живот друге деце и наших суграђана.
4. Саосећање и огромна потреба да се и у таквим условима створи сигурно и подстицајно место за рад, учење и развој креативности кроз многе ваннаставне активности.
5. Грађански дух: Образовање за сву децу под једнаким условима - образовање и за групу А и групу Б свакога дана!
6. Помисао на постигнуте награде и признања: Од нас се очекује више. Очекују се добра решења, да и даље идемо у корак с временом или испред времена, не на часовнику већ на часу. Често чујемо да НА МЛАДИМА СВЕТ ОСТАЈЕ! Тачно! Зато је важно какве темеље постављамо и остављамо нашим ученицима јер смо управо МИ одговорни и од нас зависи какав ће свет стварати наше генерације ђака. Зато, дајемо све од себе да изградимо код наше деце: ПОШТОВАЊЕ, САМОПОШТОВАЊЕ, ЉУБАВ ПРЕМА НАУЦИ, КЊИЗИ, ПРИРОДИ! Научимо их да прихватају изазове, да се суочавају са њима и конструктивно их решавају. Научимо их да граде заједништво, лепоту различитости, колективни дух! Научимо их да буду добри људи! И заиста...Није лако васпитавати и образовати. Тешко је ученику, тешко је учитељу, тешко је директору...Пут је трновит, пун искушења и изазова, али је велико задовољство доћи преко трња до успеха, до звезда! Per aspera ad astra! Зато, хвала на подршци и подстицају! Живели!
Директорка школе, Душица Тричковић

 

 

 

 

SELFIE

Једна од активности у оквиру пројекта "Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу" била је учешће у самовредновању у оквиру Селфија. Руководиоци школе, наставници и ученици изнели су мишљење о употреби дигиталних технологија за побољшање праксе у погледу наставе и учења. Ученици, наставници и руководиоци ове школе учествовали су у самовредновању у оквиру Селфија. Селфи инструмент намењен је промовисању самовредновања примене дигиталних технологија за наставу и учење. Селфи инструмент развила је Европска комисија у сарадњи с међународним тимом стручњака.
Селфи тим чини су: Ивана Илић, Иван Илић и координатор тима Миљана Меденица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКА ОЗНАКА КВАЛИТЕТА

ОШ ''Радоје Домановић'' из Ниша је додељена Европска ознака квалитета за изузетност рада у оквиру пројекта Наде Донков, наставнице француског језика ''The Big Surprise! European Day of Languages 2018!''.

То значи да су наш рад, рад наших ученика и школе признати на највишем европском нивоу. Из тог разлога смо добили сертификат који можемо да поставимо на веб страницу и изложимо на видном месту у нашој школи. Такође, наш пројекат ће бити изложен у посебном простору европског портала на www.etwinning.net.

 

 

 

 

 

 

 

НАГРАДА ''11. ЈАНУАР''

НАЈЗНАЧАЈНИЈА НАГРАДА ГРАДА НИША

 

 

 

Награда „11. јануар“, која је симболично везана за Дан ослобођења, највише је признање Града Ниша које се додељује за изузетна достигнућа која чине допринос афирмацији града у привредним, друштвеним и другим секторима значајним за Град Ниш.

 

 

Ове године награда ''11. јануар'' додељена је ОШ ''Радоје Домановић''. Ово је треће велико признање за нашу школу за само годину дана. Поносни смо добитници Светосвске награде као и Ордена Светог Цара Константина.

 

Поводом ослобођења града, важног историјског догађаја за Град Ниш 11. јануара, у Светосавском дому одржана је свечана седница Скупштине Града на којој су уручене награде лауреатима.

 

 

Међу колективима, најпрестижније признање Града уручено је Академском фолклорном ансамблу ОРО – Студентског културног центра, Основној школи „Радоје Домановић“ и Националној служби за запошљавање – Филијала Ниш.

Од појединаца, награду су добили: проф. др Радослав Бубањ, дугогодишњи универзитетски професор и донедавни ректор Универзитета у Нишу и Селомир Марковић, вишедеценијски домаћин споменика на Чегру.

 

 

За награду 11. јануар, ове године укупно је било 26 предложених кандидата, од тога 10 колектива и 16 појединаца. Одлуку да награду добију три колектива и два појединца донела је Kомисије за награде Града Ниша, коју су чинили градоначелник, председник Скупштине Града, као и представници Универзитета, Војске и Цркве.

 

 

 

 

 

ОРДЕН СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА

ОРДЕН СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

На Видовданској академији одржаној  28.6.2018. године у Светосавском дому у Нишу Владика нишки господин Арсеније уручио је директорки школе Душици Тричковић  Орден Светог Цара Константина, који је Свети архијерејски синод Српске православне цркве доделио нашој школи.
Орден је додељен у знак признања за велики труд на васпитању и образовању деце у духу правих хришћанских вредности, а поводом јубилеја 115 година непрекидног рада.
Награђена је и наша ученица генерације, Тијана Предић.
Цео колектив школе налазио су у публици и са поносом пратио церемонију доделе награда.
Поред наше школе Орденом Светог Цара Константина ове године награђени су и генерал-потпуковник Милосав Симовић и Звезда Дејановић, учитељица у пензији.

 

 

 

 

 

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ,

НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја доделило је 27. јануара 2018. године традиционалне Светосавске награде за допринос образовању.


На част и понос целог колектива наша школа добитник је овог престижног  признања због отворености, иновативности, посвећивања велике пажње постизању највиших образовних постигнућа ученика, због манифестација које организујемо и по којима се истичемо у својој средини, због пројеката у којима учествујемо и кроз које унапређујемо наш рад .


Министар просвете Младен Шарчевић на академији одржаној у Народном позоришту у Београду уручио је награду директорки школе Душици Тричковић.