Школска слава Свети Сава 2012.

 

26. ЈАНУАР 2012. ГОДИНЕ

Широм Србије, 27. јануара сваке године, у свим школама кличе се “с љубављу светитељу Сави”.
Трудећи се да будућност наше деце темељимо на светосавско-православним основама, из године у годину, прослављамо школску славу. Тако је било и ове године. Свечана академија поводом нашег највећег школског празника, припремана са радошћу и пажњом, одржана је 26.1.2012. године у 18 часова.
Овогодишњи домаћин славе је била породица наше учитељице Ангелине Спасић.

У припремама свечаности учествовали су учитељи, наставници музичке културе, наставници ликовне културе, наставници српског језика, вероучитељ и, наравно, ученици, сви они који желе да се одуже “ономе који је први својим пером почео српске оригиналне књиге да пише и српском духовном животу дао сопствени знак”.


Највећи школски празник обележили смо богатим и прикладним музичким програмом којим смо показали да бринемо о идентитету и сопственом наслеђу. Блистав изглед школе, који је био у знаку Светосавља, употпунили су ђачки радови и ревија народних ношњи .


Представници Српске православне цркве нас све ове године подсећају на светосавску светлост која нас обасјава и води путем којим пратимо свог чувара и вечито будног пастира светог Саву. Ове године, учинивши нам велику част, у госте нам је дошао и Његово Преосвештенство епископ нишки Др Јован Пурић.
Ту су били и престдставници Cкупштине града, градских општина, школске управе, Управе за образивање културу и спорт, представници јавних предузећа и установа, директори основних школа, Савета родитеља, Школског одбора и сви пријатељи којима су Светосавље и школа у срцу.


Резултат је било искрено одушевљење гостију. Следеће године, домаћин славе биће породица наше наставнице енглеског језика Данијеле Јевтић.