Ученички парламент

 

У нашој школи Ученички парламент  ради од школске 2002/2003. године. Као Парламент деце и младих града Ниша реализовао је многе акције солидарности, радионице са ученицима из разних нишких школа, бесплатна  летовања...
Конституисање ученичког парламента се врши почетком школске године и то у оквиру одељења VII и VIII разреда, тако да свако одељење има по два представника. Демократским гласањем ученици предлажу и бирају председника и потпредседника Ученичког парламента. Чланови, представници су у обавези да на часу разредног старешине извештавају остале ученике и разговарају о свим питањима која би могла бити изнета пред парламент.


Најновије активности Ученичког парламента

 

НОВЕМБАР 2020.

 

У току прошле недеље Ученички парламент наше школе покренуо је хуманитарну акцију прикупљања новчане помоћи за нашег ученика осмог разреда коме је хитно потребна операција у Београду. Акција је успешно спроведена и сакупљено је 141.880 динара. Одељењски старешина је у уторак уручила помоћ породици која је неизмерно захвална.

 

Наши ученици са својим учитељима и наставницима још једном су показали да негујемо праве вредности и да нам је хуманост на првом месту.