СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

ЛЕТА ГОСПОДЊЕГ 2018.

 

 

За све добро које носимо у себи можемо захвалити Светом Сави. За све животне мудрости, лепоте у учењу и стицању нових знања, захвални смо нашем ПРОСВЕТИТЕЉУ, јер је Он  обезбедио вечност свим нашим вредностима и врлинама. СВЕТОСАВЉЕ је најлепши украс СРПСТВА, осветљава наше праве путеве и тамни оне лоше који нису примерени правом човеку.

 


СВЕТОСАВСКА НАГРАДА, као највиша и најпрестижнија награда у Србији је круна нашег досадашњег рада, потврда да смо радили добро: наш колектив, родитељи  и ученици - кроз огромну подршку образовно васпитних институција и пријатеља школе. Награда је уједно и наша пријатна дужност да радимо још боље и стремимо ка вишим циљевима. Нема веће награде од радости колектива коју нам је донела СВЕТОСАВСКА НАГРАДА, па је наша жеља да ову врсту среће доживе и наше колеге из других школа у наредним годинама, јер по овој врсти среће смо прва основна школа у самом Нишу.

 


Успех је само мотив за даље стварање добрих дела!
Зато је наша дужност, обавеза и срећа да пут СВЕТОСАВЉА у сваком тренутку светлимо нашој драгој деци, нашим ученицима.
Пустимо да СВЕТОСАВЉЕ тече нашим мислима и да се мисли преточе у дела!
За многа лета, живели!

 

Директор школе

Душица Тричковић

 Школа данас

ОШ “Радоје Домановић“ једна је од најстаријих централних градских школа. У њу иду деца са територије строгог центра града, али и деца из великог ромског насеља. Њима се поклања посебна пажња (кроз различите пројекте и путем појачаног индивидуалног рада).

По традицији, нашу школу похађају и по четири генерације ђака из исте породице  што свакако говори у прилог томе да школа негује поштовање различитости, међусобно уважавање и толеранцију у жељи да подстакне лични развој сваког ученика и личну одговорност свих учесника васпитно-образовног процеса.

Поводом стогодишњице школе Скупштина града је уложила огроман напор и средства за реновирање наше школе. Услови рада су толико побољшани да се неки делови школе не могу препознати.

Нашу школу карактерише високообразован и веома мотивисан стручни кадар. У нижој настави раде 20 наставника разредне наставе, а у вишим разредима 37 предметних наставника.
Међу првима узи
мамо активно учешће у реформи школства Министарства просвете Републике Србије од 2000. године активним учешћем у многобројним едукацијама, домаћим и међународним пројектима. Први септембар 2017. први наставни дан у школској 2017/2018. години ОШ “Радоје Домановић“ почиње са 769 ученика и 33 предшколаца. Формиране су две предшколске групе. Школа је богатија за 95 ђака првака распоређених у четири одељења. Нажалост, укупно бројно стање ученика се сваке године смањује.

Пратећи жеље родитеља и ученика, школа организује стручни васпитно-образовни рад у две предшколске групе и целодневном боравку деце од првог до трећег разреда. У овој школској години целодневна настава се одвија само у прва два разреда. Целокупни рад школа организује у две смене у оквиру петодневне наставне недеље. Једну смену чине ученици парних разреда, а другу смену чине непарна одељења од  I - VIII разреда. Почетак преподневне смене је у 8:00 часова, а поподневне смене у 13:30 часова. Смене се наизменично мењају на недељу дана.