ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА 2013.

26. ЈАНУАР 2013.

И ове године, свечано и достојанствено, уз славски колач, свећу и жито, у присуству бројних гостију, Председника општине, свештеника, директора школа, родитеља, ученика и, наравно, бивших запослених у нашој школи, прославили смо Савиндан.
На самом почетку, свештеник Влајко Грабеж пресекао сласки колач и подсетио присутне, посебно се обраћајући најмлађима, да се крећу само оним путем који је саграђен на светосавско-православним начелима.

 

 

Програм је отворила директорка школе Душица Тричковић беседом о животу и делу овог првог српског архиепископа и просветитеља који је камен темељац народу српском.
Хор је својим изванредним наступом изазвао буран аплауз. У извођењу ученика млађих и старијих разреда, смењивале су се песме и драмске тачке о вери Светога Саве која кроз љубав дела. Програм је затворен фолклорном тачком.

Овогодишњу Светосавску школску академију припремили су Мирјана Ђорђевић, професор српског језика, Александар Радосављавић, професор музичког васпитања, и  Снежана Николић, вероучитељица.

 

Домаћин славе, професор енглеског језика Данијела Јевтић са породицом, побринула се, у духу традиције, за богату славску трпезу и атмосферу.
Славски кола
ч предала је колегиници Виолети Дејановић која је преузела част да следеће године буде домаћин славе.