Пружање унапређених услуга на локалном нивоу - ДИЛС

 

 

Наша школа је конкурисала код Министарства просвете Републике Србије пројектом за обезбеђивање здравог и безбедног окружења за децу и младе и добила средства за реализацију овог пројекта који ће трајати 18 месеци, од априла 2010. године до септембра 2011. године.
      
Кратак резиме пројекта

Сматрамо да је неопходно наставити континуитет пројекта ШБН у школи – подносиоцу пројекта кроз нове активности и пренети сва позитивна искуства на партнерске школе, као и на све кориснике пројекта. 


У школи - подносиоцу пројекта, увели бисмо и неке нове активности којих није било у пројекту ШБН, на пр: Дебата на теме везане за здраво и безбедно окружење, Израду кратког документарног филма о насиљу, Отварање СОС телефона, Сандучета поверења, Издавање брошуре  о теми насиља кроз дечја уста, Формирање веб сајта, Интернет форума, Литерарни и ликовни конкурс, Спортско такмичење - „Спортом против насиља“,Организовање округлог стола, Кампања у локалној заједници, Прављење химне против насиља, Завршна изложба фотографија и цртежа... У неке од ових активности биће укључене и партнерске школе. Наша очекивања су  да ће нови, другачији начин приступа овом проблему, додатно мотивисати све учеснике пројекта, најпре за оснаживање одбрамбених ставова и механизама, а затим за развијање осећања сигурности, моралног идентитета и дигнитета кроз прихватање нових модела и образаца понашања. Можда ће то бити мали помак, али свакако значајан за будућност наше деце.  


Тим за реализацију пројекта из школе:

  1. Душица Тричковић – директор школе,
  2. Милка Крстић – психолог школе,
  3. Наташа Игњатовић – педагог школе,
  4. Гордана Рако – професор биологије,
  5. Данијела Тричковић – професор разредне наставе,
  6. Милијана Красојевић – професор информатике,
  7. Милица Марковић – професор српског језика,
  8. Татјана Јеремић – књиговодствено-финансијски радник.

Ментор пројекта: Марина Остојић, педагог

 

СНИМАЊЕ СТАЊА О ПРИСУТНОСТИ НАСИЉА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ“
-АНАЛИЗА АНКЕТЕ-

 

СНИМАЊЕ СТАЊА О ПРИСУТНОСТИ НАСИЉА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ВУК КАРАЏИЋ“
-АНАЛИЗА АНКЕТЕ-

 

СНИМАЊЕ СТАЊА О ПРИСУТНОСТИ НАСИЉА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „СВЕТИ САВА“
-АНАЛИЗА АНКЕТЕ-


У оквиру ДИЛС пројекта (МПС) који се реализује у нашој школи, под називом "Свет без насиља за нашу децу", обавештавамо све заинтересоване да је у холу школе постављено "САНДУЧЕ ПОВЕРЕЊА". Намењено је  свима у школи који имају било коју врсту проблема, а посебно проблеме везане за насиље и злостављање било које врсте.

 

Такође, школа је активирала

ТЕЛЕФОН ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НАСИЉА.
Број на који се може пријавити сваки облик претрпљеног насиља је 018/254-066, локал 105,
сваког радног дана од 8.00 до 18.00 часова

Број мобилног телефона је: 062/801-45-62
у времену од 18.00 до 8.00 (важи и за дане викенда).