ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ 2023.

 

НОВЕМБАР 2023.

Међународни дан толеранције обележио је Ученички парламент у сарадњи са педагогом школе Наташом Игњатовић, психологом Ксенијом Секулић и наставницом српског језика и књижевности Исидором Крстић. Ученици су кроз форум театар сценски представили најкарактеристичније случајеве нетолеранције који су заступљени у њиховим односима, а потом су показали како њихови односи могу бити бољи уз примену толерантог размишљања и понашања.

 

Међународни дан толеранције обележило је и V/1 и VII/1 одељење. Они су у свечаној сали одгледали филмско остварење "Аги и Ема" које говори о отуђености савременог друштва, усамљености, неприхватању деветогодишњег дечака од стране својих вршњака. Након одгледаног филма, ученици су са наставницом српског језика и књижевности Исидором Крстић препознавали сцене нетолерантног понашања.

 

Дебата инспирисана презентацијом о Међународном дану толеранције, била је обележена многобројним искуствима ученика V и VII разреда.

 

 

 

 

 

 

 

СТОП - СВИ НА СПОРТ

 

НОВЕМБАР 2023.

Дана 6.11.2023. у парку Чаир, а у организацији Полицијске управе Ниш и Школске управе Ниш, одржано је такмичење у оквиру пројекта ,,Стоп – сви на спорт“, на коме су учествовали ученици четвртог разреда наше школе.
Надметање се реализовало у следећим дисциплинама: мачевање, теквондо, одбојка, ,,школица спорта“- атлетске дисциплине, слагање слагалице, игра меморије и ватрогасни полигон.
Наши ученици показали су изузетну спретност, сналажљивост, довитљивост, снагу и унапредили тимски дух.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДАН ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА 2023.

 

ОКТОБАР 2023.

У циљу подстицања и развијања културе читања код деце, учитељице четвртог разреда: Милена Милојковић, Јована Живковић, Марија Стојановић, Милица Накић и школски библиотекар Ана Станковић Михаиловић, организовале су низ активности и реализовале их са ученицима четвртог разреда.
Са намером да подстакнемо развој културе уопште, а нарочито читалачке, унапредимо квалитет слободног времена свих ученика и развој креативног мишљења подстакли смо ученике да пишу стихове о књигама и o библиотеци, приказали смо интересантну презентацију о историјском развоју библиотека, о првим књигама, о важности читања и добробитима које доноси, о највећој и најмањој књизи на свету, о књигама које се самоуништавају и морате их прочитати за 60 дана...
Посебни гости овог дана били су: Вук Караџић, Радоје Домановић и Десанка Максимовић.
Организовали смо и Кахоот квиз са питањима из школске лектире, о књижевним појмовима, о ауторима, књижевним јунацима...
Ученици су уживали у креативним активностима, истовремено учили и забављали се.

 

 

 

 

 

 

 

 

ДАН ЈАБУКЕ 2023.

 

ОКТОБАР 2023.

Поводом Светског дана јабука организовали смо Изложбу посластица од јабука. Посластице су тимски правили родитељи и ученици, а учествовало је 35 тимова родитеља и ученика (сваки тим имао је најмање 6 чланова) и сваки тим је имао креативан штанд.

Циљ нам је био да истакнемо значај здраве исхране, здраве ужине, али и да ојачамо тимски дух и повезивање родитеља, наставника и ученика.

 

Агенда манифестације:
Презентација о јабуци, Тее Димитријевић, Николије Ждраљевић и Хелене Пајкић из 8/1.
Презентација о јабуци родитеља Марка Стефановића.
Представа о јабуци - Мина Јанковић, Милица Станисављевић, Лазар Милутиновић и наставница Мирјана Ђорђевић.
Разгледање, дружење и дегустација посластица.

Додела похвалница свим учесницима.

 

 

 

 


 

ДЕТАЊНИЈЕ У ГАЛЕРИЈИ >>

 

 

 

 

 

 

 

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН Е-РЕЦИКЛАЖЕ

 

ОКТОБАР 2023.

Међународни дан е-рециклаже обележили смо низом активности, а продукти рада били су рециклажни колаж, предмети и накит од рециклираних материјала. Ученици VIII-3 и VIII-4 на часовима грађанског васпитања са наставницом Недом Недовић Спасић осмислили су и реализовали портрет Радоја Домановића техником рециклажног колажа, а ученици VI разреда редизајнирали су папирне кесе.

На часовима биологије у VI разреду наставница Гордана Рако представила је ученицима значај рециклаже, њену примену и како рециклирањем можемо бити креативни. Након чега су у корелацији биологије и ликовне културе ученици VI-2 и VI-4 са наставницом Аном Ристић реализовали креативну радионицу израде предмета и накита од рециклираних материјала.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ

Дечија недеља од 2. до 6. октобра 2023.

 

ОКТОБАР 2023.

Дечија недеља се обележава да би деца остала у средишту друштвених настојања да буду срећна, заштићена, да живе у здрравом и сигурном окружењу у којем могу да остваре максимум својих потенцијала.

Ову недељу смо обележили низом интресантних активности.

 

 

Жути дан - Дан уметности

 

 

 

 

 

 

 

Плави дан - Дан хуманости

 

Други дан Дечје недеље обележили смо шеширијадом и хуманитарним вашаром у школском дворишту. Слоган данашњих активности био је "Скидам шешир свакој хуманитарној акцији и добром делу". Прикупљен новац и играчке поклонићемо деци из Дома "Душко Радовић".

 

 

 

 

 

 

Бели дан - Дан плеса

 

Данашњи плесни дан обележило је добро расположење, позитивна енергија, срећа и забава! Свима је срце брже лупало јер плес није само кретање, он укључује цело наше тело, срце и душу!
И није битно да ли сте талентовани за плес, плешите!
Плес ствара приврженост и позитивну енергију, а људи који плешу су срећнији, здравији и паметнији.
Ту енергију пренели смо и на предшколце вртића "Маслачак" који су нам данас били гости и уживали у приредби наших трећака и њихових учитељица.

 

 

 

 

 

 

Црвени дан - Дан учитеља

 

Четврти дан Дечје недеље обележила је приредба за прваке и предшколце коју су припремили ђаци трећаци и њихове учитељице: Радица Ђорђевић, Маја Kрстић, Данијела Тричковић и Зорица Милетић.
Наши учитељи обележили су свој дан с намером да скрену пажњу на оне који обликују будућност генерација јер како каже пословица старих Хелена: "Ако нема обућара, Атињани ће бити боси; ако не буде кројача, Атињани ће бити голи; ако нема учитеља неће бити ни Атине".

 

 

 

 

 

 

 

Зелени дан - Изложба кућних љубимаца у школском дворишту

 

Данас је преко 60 кућних љубимаца прошетало нашим школским двориштем изазивајући радост и посебну топлину. Организатори ове изложбе су наставница Милена Ристић, педагог Наташа Игњатовић, Ученички парламент и Вршњачки тим.
Посебну захвалност за учешће у организацији наше изложбе дугујемо господину Далибору Миљковићу, нашем ђачком родитељу и Монге пет фоод Србија М&Ј траде ДОО који се побринуо да баш сваки учесник добије поклон и захвалницу.
Жири се сложио да су сви заслужили да буду победници, али су прогласили и оне који су се овом приликом посебно истакли.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крос РТС-а 2023.

 

СЕПТЕМБАР 2023.

 

Крос РТС-а у нашем школском дворишту.

 

 

 

 

 

 

 

Међународни дан пешачења 2023.

 

СЕПТЕМБАР 2023.

Ученици 8/1 и 5/3 прикључили су се овој акцији и са својим разредним старешинама Миљаном Меденицом и Војином Никитовићем и пешачили до Чегра.