СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА 2020.

 

7. АПРИЛ 2020.

 

Једно од основних људских права је право на здравље, зато се широм света сваке године 7. априла обележава Светски дан здравља. Здравствена заштита представља комбинацију личне и колективне одговорности за здравље, па Светска здравствена организација сваке године на овај датум усмерава пажњу  јавности на најактуелније проблеме у вези са здрављем људи на глобалном нивоу. Ученици наше школе се прикључују овој идеји и кратким филмом желе да подсете  човечанство да: "Једино здравља и знања никада није доста". 

 

Овај дан обележићемо кратким филмом у којем су учесвовали ученици наше школе кроз корелацију предмета биологијe, српског језика и књижевности и ликовне културе. 

 

 

 

 

 

ШКОЛСКА СЛАВА - СВЕТИ САВА 2020.

 

27. ЈАНУАР 2020.

 

У препуној музичкој сали са драгим пријатељима, родитељима и нашом децом смо прославили школску славу. За програм су били задужени: Виолета Дејановић, Иван Марковић и Снежана Николић, а најтолерантнији ученици награђени су похвалницама.

 

 

 

 

 

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН АНИМАЦИЈЕ 2019.

 

28. ОКТОБАР 2019.

 

Данас су предшколске групе са својим васпитачицама, у сарадњи са учитељима другог разреда и наставницима Аном и Недом обележиле Међународни Дан анимације, било је садржајно и креативно. Презентацију је држао експерт за анимацију Зоран Стевановић, уз асистенцију Слободан Милошевића. Организацију ове манифестације је помогао и СЦФ98.

 

 

 

 

 

ДАН ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКА 2019.

 

29. ОКТОБАР 2019.

 

Последњег понедељка у октобру месецу обележава се Дан школских библиотека. Ово је била лепа прилика да наградимо ученике који највише читају. Наши ученици вредно читају, али у овом тренутку на врху листе нашли су се:
ПЕТРА ТОДОРОВИЋ 8/1
ТЕОДОРА СТАМЕНКОВИЋ 8/1
ДУЊА ИГЊАТОВИЋ 8/3
АНДРИЈА ИБИШЕВИЋ 7/3
МАША РАЈИЋ 3/3
СЕЛЕНА ПОПОВИЋ 3/4
МЕЛИНА СИМЕОНИДИС 2/1
Они су на поклон добили по једну лепу књигу. Надамо се да ће бити пример и подстицај својим другарима да се следеће године нађу на њиховим местима.
Због промовисања читања кроу акцију "Читалачки маратон" наставница српског језика и књижевности Наталија Миленковић заслужила је једну књигу. Захваљујући клубу који води школска библиотека сваке година на поклон добије комплет књига.
Похвалу су заслужили и ученици који вредно учествују у свим радионицама које се у библиотеци одржавају током школске године:
АНДРИЈА ВУЧКОВИЋ 3/2
ДАРИЈА СТОЈКОВИЋ 3/2
ВАЛЕРИЈА ВАСИЋ 3/2
САРА РЕЏИЋ 8/1
МЕДИНА АВДУЛА 8/1
КРИСТИНА АНТИЋ 8/3
АНЂЕЛА ЈОКИЋ 8/3
ЈОВАНА СТАНКОВИЋ 8/3
ЕВА СТАНОЈЕВИЋ 8/1
Браво за све њих!

 

 

 

 

 

 

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2019.

 

 

 

 

Радионице са родитељима у оквиру пројекта

"Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме"

 

Радионица за ученике IV разреда на тему:
''Моје право да се свугде осећам безбедно и сигурно''

 

 

Приредба "Да право свако - дете ужива лако"

 

Тим за медијацију је своје активности посветио значају дечијих права

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА 2019.

 

28. СЕПТЕМБАР 2019.

 

 

 

 

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА 2019.

 

27. СЕПТЕМБАР 2019.

 

У сарадњи са ТО Ниш обележили смо и ове године Светски дан туризма, 27. септембар. Ученици осмог разреда организовано су ишли на панорамско разгледање града Ниша аутобусом са отвореним кровом. Видели су значајне споменике града Ниша, централно градско језгро, простране булеваре и природне лепоте Нишке бање. Препоручујемо свима ову туристичку атракцију. Обележавање овог значајног дана сваке године организује наставница географије Јасмина Павловић.

 

 

 

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2019.

 

26. СЕПТЕМБАРL 2019.

 

Наше наставнице страних језика: Данијела Јевтић, Весна Илић Петровић, Лепосава Радојевић, Маја Станојевић, Ивана Илић и Марија Стојановић традиционално на креативан и оригиналан начин организују обележавање Европског дана језика. Ове године припремиле су интерактивне радионице са: НТЦ мозгалицама, ребусима, загонеткама, квизовима меморије... Радионице се одржавају два дана да би кроз њих прошло што више ученика и нижих и виших разреда.

 

 

 

,