Hallo!

Niste prijavljeni. (Prijava)
 

E-LEARNING

Haley eLearning Center Studio
 
 

NOVOSTI

Slika Milijana Krasojević
ŠTA JE E-LEARNING?
napisao/la Milijana Krasojević - Četvrtak, 26. Oktobar 2017., 20:39
 
E-learning ili učenje na daljinu nastalo je mnogo pre nego što bismo najpre pomislili. Naravno, ne u obliku u kojem ga mi danas poznajemo i koristimo, ali ono je imalo istu ulogu – prevazići fizičku udaljenost zarad prenošenja znanja.

Današnji sistem obrazovanja se prvenstveno obavlja u učionicama u kojima profesor prezentuje materijal na zadatu temu, dok učenici prate predavanje i hvataju beleške. Ovaj način zahteva njihovo istovremeno fizičko prisustvo. Iako je direktan kontakt u najvećem broju slučajeva najbolji način prenošenja znanja, raspoloživi koncept ima i brojne nedostatke. Nove tehnologije donele su i nova rešenja u oblasti edukacije. Pre oko 15 godina je počelo aktivno korišćenje računara u novim formama učenja kod kojih je osnovna karakteristika prostorna i vremenska razdvojenost predavača i slušaoca. Tu su se prvenstveno razvile nove vrste učenja. Zahvaljujući razvoju globalne mreže kao i Internet tehnologija stvaraju se i novi načini učenja. Sada se putem globalne mreže može i diplomirati, magistrirati ili doktorirati. Mnoge obrazovne ustanove se već uveliko ponašaju u skladu sa zakonima tržišta i koriste različite metode jednostavnijeg učenja i didaktičkih multimedijalnih pomagala. E-learning se može definisati kao instrukcioni sadržaj ili način učenja korišćenjem elektronske tehnologije.

Primena novih tendencija i upotreba novih tehnologija olakšavaju ovaj spoj klasičnog i interaktivnog. Komunikacija između korisnika (učenika, studenta) se obavlja elektronski, a u nekim slučajevima moguća je komunikacija i u realnom vremenu. Elektronski profesor, koji se koristi kod e-learninga je aplikacija koja se nalazi na nekom serveru. Aplikacija sadrži pitanja, a korisnik (učenik) šalje odgovore.
Komunikacija je interaktivna i može biti trenutna i odložena.

e-learning
Preskoči Kalendar

Kalendar

Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
Preskoči Najnovije vesti

Najnovije vesti

  • 26. Okt, 20:39
    Milijana Krasojević
    ŠTA JE E-LEARNING? još...
Preskoči Aktivni korisnici

Aktivni korisnici

(poslednjih 5 minuta)
Nema