115 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА НАШЕ ШКОЛЕ

 

 

У Народном позоришту у Нишу, 23. маја 2018. у 12:00 часова је обележен значајан јубилеј наше школе, 115 година живота и рада.

 


У Народном позоришту у Нишу 23. маја 2018. године прославили смо наш велики јубилеј. У припрему Академије и Сајма Стручних већа били су укључени скоро сви запослени и скоро сви ученици. Сама Академија осмишљена је као приказ целокупног развоја наше школе кроз историју.

 

 

 

Епоху попа Веље су маестрално представили наши глумци Богдан Ашчетовић 7/2 и Сара Гајић 6/3 и наши прваци, а дух тог времена дочарали су фолклорци. После Краљевог кола на сцену су ступили краљ Александар и краљица Марија.

 

 

Наша школа је најдуже носила назив "Маршал Тито" преко 40 година. Слетом, предајом штафете, говором друга Тита и Јованке Броз представили смо тај период.

 

 

Од 1993. године наша школа носи назив нашег великог сатиричара, Радоја Домановића, па се и он појавио на сцени и најавио доба демократије, уважавања и поштовања различитости и других култура. У том духу наша деца плесала су уз грчку музику и руску ромску музику.

 

 

Специјално изненађење био је наступ групе "Лутајућа срца". На самом крају наш хор је отпевао "Востани Сербије", уз подршку ученичког и наставничког колектива. Невероватне емоције, сузе, аплаузи одушевљења долазили су из публике.

 



Сајам Стручних већа и изложба фотографија

У центалном фоајеу Народног позоришта организована је изложба фотографија и Сајам стручних већа. На штандовима су били изложени сапуни, зачинско биље, чајеви, обележивачи страница, магнетићи, слике, саксије.

 

 

 

Све што је било изложено ручно су израдила наша деца са својим наставницима и поклонили смо нашим драгим гостима. Служио се и енглески чај и колачичћи на штанду страних језика, а физичари су изводили невероватне експерименте.